Papercord

Papercord (papiergaren) is een van oorsprong Deense vinding die in de jaren 60 voor het eerst werd toegepast op meubelen. Het product is bijzonder sterk.

Het materiaal wordt vervaardigd door rollen papier in repen te snijden, deze repen dubbel te vouwen en dan tot strengen te draaien. Deze strengen worden ten slotte met textielverf gekleurd en kan alle productieprocessen ondergaan die ook met andere garens worden gebezigd, zoals breien of weven. Ook kan het met andere materialen worden gecombineerd.
Een kenmerkende eigenschap van papiergaren is dat het niet pluist.

Techniek

Papercord zittingen worden gemaakt van vijf verschillende stroken grijs/beige papier die tot een gelijkmatig koord worden gedraaid. Gevlochten papercord geeft een mooi gelijkmatig glad vlechtresultaat en heeft een geweldige uitstraling die een grote meerwaarde geeft aan het design van een meubel.
Papercord is duurzaam en gaat met normaal gebruik gemakkelijk 30 jaar mee.

Onderhoud

Papercord is redelijk gevoelig voor vloeistoffen, vuil en vet. U dient het voorzichtig te reinigen met een licht vochtige doek. Papercord mag niet met vocht doordrenkt worden (aangezien het papier is)!

Voor vragen, offertes en afspraken zie onze informatie op de contactpagina.